Gratin-kerstboom
20 min bereidingstijd
20-25 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de gratins in de vorm van een kerstboom op de bakplaat.
- Beleg 4 willekeurige gratins met de mozzarella en tomaatjes. Besmeer de ‘stam’gratin met de tapenade. Beleg de ‘piek’gratin met de gorgonzola en bestrooi met de gruyère.
- Bak de gratins in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
- Verhit intussen in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de paddenstoelen in 4 minuten bruin en gaar. Verhit in een tweede koekenpan ook 2 el olijfolie. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de spinazie in 3 porties toe en laat elke portie al omscheppend slinken. Breng de paddenstoelen en de spinazie op smaak met zout en peper.
- Verdeel de spinazie en de paddenstoelen over de nog onbedekte gratins. Leg de gratin-kerstboom op een grote platte schaal.
Niet het vlees, maar deze kerstboom van romige gratins is dit jaar het pronkstuk op tafel.
Tip: Steek hier en daar toefjes rozemarijn in de kerstboom.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 520 kcal
- 40 g vet waarvan 24 g verzadigd
- 26 g koolhydraten
- 12 g eiwit
- 4 g vezels
- 1,9 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen